Дұрыс тамақтану: майлардан бас тартудың маңыздылығы

Дұрыс тамақтану: майлардан бас тартудың маңыздылығы


Қазіргі зерттеулер транс майлардың адам денсаулығына теріс әсер ететіндігін растайды. Өңделген тағамдарда жиі кездесетін бұл жасанды түрде жасалған майлар холестеринді жоғарылатуы, жүрек-қан тамырлары ауруларының қаупін арттыруы және басқа созылмалы аурулардың дамуына ықпал етуі мүмкін.

Неліктен транс майларды алып тастау керек?

Жүрекке әсері: транс майлар "жаман" LDL холестеринін жоғарылатып, "жақсы" HDL холестеринін төмендетуі мүмкін, бұл жүрек ауруының қаупін арттырады.

Салмақ проблемалары: құрамында транс майлары бар тағамдардың калориялары жоғары және тағамдық құндылығы төмен, бұл семіздікке ықпал етуі мүмкін.

Қабыну процестері: транс майларды үнемі тұтыну ағзадағы қабыну процестерінің жоғарылауымен байланысты, бұл әртүрлі ауруларға әкелуі мүмкін.

Транс майларды диетадан қалай алып тастауға болады?

Жапсырмаларды оқу: тағамның құрамына назар аударыңыз және құрамында "жартылай гидрленген майлар"бар өнімдерден аулақ болыңыз.

Жаңа өнімдерді сатып алу: жаңа піскен көкөністерді, жемістерді, дәнді дақылдарды және майсыз етті таңдауға тырысыңыз.

Үйде тамақ дайындау: үйде тамақ дайындау арқылы сіз ингредиенттерді басқара аласыз және транс майлардан аулақ бола аласыз.

Пайдалы майларды таңдау: транс майларды зәйтүн майы, жаңғақтар және авокадо сияқты пайдалы баламалармен ауыстырыңыз.

Транс майларды диетадан шығару-салауатты өмір салтын ұстанудың маңызды қадамы. Қоректік және пайдалы тағамдарға назар аудара отырып, сіз денсаулығыңызды жақсартып қана қоймай, ауыр аурулардың даму қаупін азайтасыз. Дұрыс тамақтану саналы таңдаудан басталады!

Соңғы жаңалықтар

Барлық жаңалықтар

Талдау нәтижелерін алу/Получить результаты анализов

Мекен-жайы/Адрес

Казахстан, г.Астана, пр. Абылай хана 42

Жұмыс уақыты/График работы

Дүйсенбі-Жұма: 08:00-20:00
Сенбі: 08:00-13:00
Жексенбі-Демалыс күні
Понедельник-Пятница: 08:00-20:00
Суббота: 08:00-13:00
Воскресенье-выходной день

Почта

national_clinic@nnmc.kz

Публичный договор

Науқастарға/Пациентам